84 Цените на захарта в световен мащаб паднаха до най-ниското си ниво за последните четири години. Само за първите четири месеца на тази година борсите регистрираха спад с 20%. Ще се отрази ли това цените у нас и ще поевтинеят ли сладкарските изделия? В една от малките сладкарски работилници на ден се правят повече от 7 торти и многобройни сладкиши. Захарта, оказва се, съвсем не е основна съставка в съвременното сладкарство. Даниел Станев, който е сладкар, казва, че сред използваните продукти са още маскарпоне, пистачо – паста, различни видове шоколад – тъмен, млечен, бял, комбинации с типичния розов шоколад. Жулиен Таушанов е собственик на сладкарска работилница. Той казва, че има и естествени заместители на захарта. Въпреки, че захарта поевтинява, тортите и всички сладки изкушения ще поскъпват. Таушанов посочва, че шоколадът е с повишена цена, както и зехтинът. А най-драстично са поскъпнали млечните продукти. Той казва, че след като се добавят и комуналните разходи, цената на парче торта може да стане много висока. А захарта и търговията с нея в новата ни история, според собственика на пекарната може да влезе в учебниците. Може да ви хареса също Ад на магистрала Тракия! Тапите са километрични! Братът на Ружа Игнатова: Не знам дали сестра ми е жива и не искам да знам Печалбата на банковата система нараства с 9% до 1,3 млрд. лева към края на април Природният газ поевтинява с 8 стотинки от юни