През изминалото денонощие са потушени 101 пожара според данните на сайта на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ за 25 октомври. Няма загинали и пострадали. Пожарникарите са реагирали на 137 сигнала за произшествия.

С преки материални щети са възникнали 19 пожара, седем от тях са били в жилищни сгради. Без нанесени материални щети са възникнали 82 пожара. Повечето от тях са били в сухи треви, горска постеля и храсти, както и в отпадъци и др. Пожарникарите са се включили в 31 спасителни дейности и помощни операции. Те са оказали съдействие при девет катастрофи, спасяване на животни, отстраняване на опасни предмети и др.

Установени са и пет лъжливи повиквания.

Преди дни сливенски пожарникари спасиха възрастна жена, в чието жилище е горял пожар. Дежурният екип огнеборци е извел 83-годишната собственичка на апартамента преди да пострада.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space