Днес 37-и рожден ден празнува капитанът на „Ботев“ – Ивелин Попов!

Техничният футболист се присъедини към ятото на „канарчетата“ през лятото на миналата година, като бързо се превърна в лидер в съблекалнята и неизменна част от състава на Душан Керкез. Звездата на „жълто-черните“ има на сметката си 47 двубоя за пловдивчани, в които записва 8 гола и 14 асистенции.

През изминалата кампания Попето бе с основен принос за спечелването на Купата на България, след като взе участие във всеки един от шестте мача на „Ботев“ в турнира, като се отчете с 2 гола и 3 асистенции по пътя към златните отличия в надпреварата.

Един от най-добрите български футболисти за последното десетилетие е носил още екипите на редица отбори в родината ни и в чужбина, изигравайки над 600 двубоя в бляскавата си кариера. Извън граница офанзивният футболист е играл за турския „Газиантепспор“, както и за руските „Кубан“ (Краснодар), „Спартак“ (Москва), „Рубин“ (Казан), „Ростов“ и „Сочи“, а у нас бе част от отборите на „Литекс“ и „Левски“.

Ивелин Попов е носител на много индивидуални и клубни отличия. Попето е 3-кратен носител на най-престижното индивидуално отличие – Футболист №1 на България за 2015, 2016 и 2017 г. През изминалата кампания Ивелин допълни във витрината си наградата за Футболист №1 на Пловдив за 2023 г. Двукратен шампион на България, трикратен носител на Купата на България и носител на Суперкупата на България с „Литекс“. Зад граница е печелил титлата в Русия и Суперкупата на Русия със „Спартак“ (Москва).

Ивелин Попов има 90 мача националния отбор на България, от които в 54 е извеждал „лъвовете“ с капитанската лента. За „трикольорите“ е реализирал 18 попадения.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space