Бащата на осъдените близнаци Валентин и Борислав Динкови за убийството на Митко от Цалапица е хващан 17 пъти да краде, като нито веднъж не е осъждан, твърди Lupa.bg, позовавайки от източници в съдебната система. Очевидно е, че някой пази Петър Динков. Защо ли?

Срещу децата му има подадени множество сигнали в Районното в Стамболийски, които обаче били късани. Според жители на Цалапица лично уволненият началник Ангел Керпиев се е грижил братята да нямат криминално досие. Но какво може да се очаква от шеф, който по време на дежурство, пътува за чужбина?!, коментираха пред медията ни хората в селото.

В чат до своя позната Петър Динков признава, че е дал пари „там, където трябва“, за да спаси кожата на момчетата. Именно това обяснява днешната присъда от 3 години на братята, която ще бъде приспадната заради престоя им в ареста.

Ниската присъда обяснява и защо прокуратурата отказа да бъде направен нов следствен експеримент, който щеше да разкрие истината за смъртта на Митко. Експертизата на криминалния психолог Тодор Тодоров, която уличава в убийство близнака Борислав, също не бе допусната да бъде прочетена в съдебна зала. Самите братя се оплетоха в лъжите си при разпитите си в съда. Въпреки това техният обвинителен акт е за укривателство, а не за съучастие. Защитен свидетел също потвърди, че главният извършител на престъплението е Борислав, а не Рангел, но и неговите показания не бяха зачетени. При всички тези факти не остана и грам съмнение, че прокурори и съдии заемат страна – тази на братята. В този случай Темида не се бори за истината, а манипулира фактите и доказателствата, уличаващи двете момчета.

Надеждата на майката на Митко Атанаска Бакалова е тригодишната присъда на Динкови да бъде увеличена на 5 г. Ако това не се случи, всичко ще е ясно – нещата са предрешени. Последната сламка, за която се е хванала почернената жена е, запис от убийството. Той обаче е с много ниско качество и ще отнеме време експертите от Института по криминалистика да го разчетат. Дотогава близнаците Динкови може да са на свобода

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space