Има логика и е обществено приемливо да бъдем партньори с ПП-ДБ, въпреки всички хули и обиди. Заедно трябва да търсим подкрепа в парламента, ако не се окажем достатъчни за сформиране на мнозинство. Кабинет с къс хоризонт не може да свърши нищо голямо, защото за големите дела се изисква време. Това заяви в студиото на „Здравей, България” заместник-председателят на ГЕРБ и водач на листата в Габрово Томислав Дончев.

„Не си представям коалиция с която и да е от двете формации на ДПС, това би разделило допълнително обществото. Подкрепата на изборите е мерилото за обществата тежест на партията. Предложихме кабинета „Габровски“ като експертен, не се получи, политическите лидери трябва да са в парламента. Според геометрията равноотдалечен означава да е безкрайно далеч. Взаимно приемлив пък значи равноприближен“, отчете още кандидат-депутатът.

По думите му ВСС формално може да избере нов главен прокурор, но съветът не се ползва с доверие. „Ако бъде довършен изборът, тогава Сарафов ще бъде обект на хули, укори и коментари. Какъв главен прокурор би бил, ако част от партиите оспорват легитимността му? Другият вариант – ако процедурата бъде спряна, от съдебната власт ще кажат, че политиците се месят в независимостта ѝ. Парламентът носи историческата вина, че не попълни квотата си във ВСС. Когато има мнозинство с ясна цел, споделени принципи и програма, може да се случи всичко. Включително да се сменят и хората на постове в регулаторите, които са с изтекли мандати“, коментира той.

Според него купеният вот с основание е в центъра на общественото внимание. „За съжаление опити за това има. Познавам част от хората, които се свързват с купуване на гласове в Габровско, но призовавам вътрешния министър да си свърши работата. Конкретно за мъжа по прякор Памперса също съм чувал – той е в ресторантьорския бранш. ГЕРБ със сигурност няма нищо общо с това, не съм купил и половин глас за 17 години в политиката, това е туморът на демокрацията. Има места, където резултатите са трудно обясними, такъв пример е община Хитрино. Населението подкрепя различни политически сили, не виждам причини изведнъж колективно да подкрепя ПП“, заяви Дончев.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space