Най-малко три хиляди севернокорейски войници преминават обучение в база в източна Русия и скоро може да влязат в битка срещу Украйна, обяви Белият дом. Според Вашингтон, още е твърде рано да се каже какъв ефект ще има участието им в сраженията, но евентуалното им включването ще демонстрира нарастващото отчаяние на Русия. Според американски оценки, севернокорейските войници са били прехвърлени с кораб до Владивосток през първата половина на октомври. Новината потвърди и министърът на отбраната Лойд Остин, който за първи път съобщи за доказателства:

Лойд Остин – министър на отбраната на САЩ: „Нашите анализатори продължават да работят по въпроса. Виждаме доказателства, че севернокорейски войници са отишли в Африка. Извинете, не в Африка, а в Русия. Какво точно правят? Остава да видим. Това са неща, които трябва да си изясним. По-късно ще можем да ви кажем повече по въпроса, но има доказателства за присъствие на севернокорейски части в Русия“.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space