122 16-тото издание на тридневния кулинарен Куртово Конаре фест продължава и днес. Японски студенти от гастрономическия университет в Киото ще се запознаят с тънкостите в приготвянето на българската лютеница. Като част от атракциите днес ще бъде сварена прочутата доматена супа, а всеки от гостите може да опита приготвената на място лютеница, забъркана от местния сорт чушки „Куртовска капия“ и розови домати. Жури ще дегустира и ще отличи най-добрата домашно приготвена лютеница на претендентките за приза „Царица на лютеницата“.bnr Може да ви хареса също Ръстът на доходите в България продължава да изпреварва този на разходите през първото тримесечие на 2025 г. РИОСВ – Пловдив почисти екопътеки в резерват „Червената стена“ и засили мерките срещу пожари в защитените територии Най-големият ритейл парк в Пловдив привлече водещи брандове и продължава да се разширява Ще печатаме ли космически кораби – научната конференция ТЕХСИС 2025 в ТУ – филиал Пловдив дава отговор