“Транспортните проблеми на Пловдив са много, аз съм активен шофьор и всеки ден се сблъсквам с логистичния хаос в града. Още, когато проектираха и изградиха колелото на Водната палата имаше проблеми по него – бяха го направили много широко и това създаваше проблеми при преминаването на градския транспорт. Още тогава, ние от “Възраждане” защитихме позицията, че не е удачно там да има кръгово кръстовище, а такова на две нива’, заяви в телевизионно интервю вторият в листата на 16 МИР Пловдив – Емил Янков.

Той посочи още, че тази идея е залегнала в програмата на местната организация от повече от 5 години и на много места в Пловдив има нужда от кръстовища на две или повече нива. Иначе трудно би могло да се нормализира движението в града и да се облекчи трафика и все повечето превозни средства в града.

“Трябва да се започне с изграждането на такива кръстовища на две нива от периферията на града към неговите централни части. В момента се предлагат единствено решения на парче, а това не може да доведе до положителен ефект. Трябва също така и спешно да се разшири Околовръстния път, който просто вече не е в състояние да поеме целия трафик”, коментира още Янков.

Той посочи още, че управляващите от местната администрация не поемат никаква отговорност, по отношение на всички недалновидни решения, които са взели. Същото се отнася и за инфраструктурните проекти, които често се извършват без ясно фиксиран краен срок, добър надзор и предвидимост.

“Като следствие на трафика се увеличават и проблемите с паркирането в града, жителите на Пловдив стават все повече, но територията е същата и следователно трябва да се вземат адекватни мерки. Решението, което предлагаме е изграждането на общински паркинги на много нива, които биха обезпечили наличието на солиден брой паркоместа” каза още Емил Янков.

Той припомни и идеята на “Възраждане” за 20 минути безплатна синя зона – предложение, внесено от групата на общинските съветници на политическата организация в местния парламент.

“Пловдив е и единственият град, в който няма общински транспорт, в другите градове съответната Община регулира тази услуга и по-този начин градският транспорт е много по-редовен и много по-добър. Докато в нашия град не се инвестира достатъчно в превозни средства и персонал. Единствено “Възраждане” има ясна и дълготрайна стратегия за решаването на всички проблеми на града, областта, региона и държавата. И това се отнася за всички секторни политики, затова е време да се спре с управленските експерименти и призовавам хората да гласуват за политическата организация, която е доказала, че предлага най-конструктивните и разумни решения ”, посочи още Янков.

“Възраждане” е с номер 12 в бюлетината!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space