Хората в Северна България са възмутени от новото разписание на БДЖ, предаде Нова телевизия. Възможно е част от влаковете да спрат.

По време на общественото обсъждане, което се проведе в Горна Оряховица, пътници изразиха своето недоволство и организираха протестни подписки, като те бяха подкрепени и от общинските кметове и областните управители.

Една от засегнатите гари е тази в Троян, като тя е крайна спирка на маршрута Свищов-Левски-Троян. Влаковете, които тръгваха през деня бяха четири, но по новото разписание, което би трябвало да влезе в сила от 15 декември, са два. Местната власт и жителите готвят протестна декларация. Такава беше гласувана днес и в Генерал Тошево, като там тя е подкрепа от 1500 души.

По думите на председателя на синдикат „Железникари“ Петър Бунев хората в тази част на България ще бъдат ощетени, като той изтъкна, че както затвориха училища, детски градини, така спре ли и гарата – това са обречени градове и села.

Бунев подчерта, че българската железница винаги е работела на загуба и е на мнение, че няма как да няма връзка със столицата.

Според него Планът за възстановяване ще се провали, а по него има условие, че 2026 г. трябва да бъде доставен подвижен състав. Все пак председателят на синдикат „Железникари“ изтъкна, че винаги може да се намери решение, ако има добра воля. Областните управители трябва да сезират министъра на транспорта, понеже въпросът е политически.

 

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space