Увеличава се отзвукът от изтеклите записи, разпространени от сайта „Афера”, за които се коментира, че са от събрание на „Продължаваме Промяната”. Депутатът Делян Добрев коментира в социалната мрежа Facebook случващото се и се пита как биха реагирали коалиционните им партньори от „Демократична България“.

„По повод скандала с КЕША на ПП, не се разсъждава върху основния въпрос: За какво са им пари в брой (кеш) по време на избори“, пише в социалната мрежа водачът на листите на ГЕРБ-СДС в Хасково и Разград.

„Рекламни материали, билбордове, реклама – всичко се плаща по банков път на базата на фактури. Нещо повече – всеки законен разход може да се плати по банка, а не кеш. Тоест, кешът им е трябвал за незаконни разходи, дори може да са забранени от закона. Аз се сещам само за едно – купуване на гласове. И тук идва въпросът – Колко гласа са 3,5 млн. лева? 3,5 млн. / 50 лева на глас = 70 000 гласа. Един депутат се избира средно с 10 000 гласа, тоест това са 7 депутата. Има ли 7 депутата в ППДБ с купени гласове? Какво мисля ДБ за цялата тази история или като всички други скандали с ПП ще са „къщичка“? По схемата – щом са наши, може. Или „не е важно какво има на записа, а кой е записвал“, пише Добрев.

Той допълва, че се съмнява, че този двоен аршин ще се харесва на избирателите на ДБ.

banner

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space