Двама шофьори са задържани след опит да подкупят служители от пловдивската дирекция на МВР.

При работа по безопасност на движението на бул. „Княгиня Мария Луиза“ в Пловдив, около 21.00 ч. в петък екип на Четвърто РУ спрели за проверка лек автомобил „Фолксваген“. Зад волана се оказал 49-годишен криминално проявен мъж, който хвърлил две банкноти по 50 лева на задната седалка на служебния автомобил, за да се презастрахова при тестове с технически средства за алкохол и наркотици. Въпреки това проверките са извършени, а пробите са отрицателни.

Водачът е отведен за 24 часа в районното управление, образувано е бързо производство.

Ден по-късно, около 17.00ч., на АМ „Тракия“ в района на 152 км посока Бургас служители от сектор „Пътна полиция“ установили, че водач на същата възраст  шофира лек автомобил „Хонда“ със свидетелство за управление на моторно превозно средство, издадено от друга държава и не подменено в законоустановения срок. За да не бъде санкциониран за извършеното нарушение по Закона за движение по пътищата, той предложил на униформените сумата от 65 лева. Последвал арестът му в РУ Раковски в рамките на започнато бързо производство по чл. 304а от НК.

banner

За случаите е уведомена Окръжна прокуратура – Пловдив.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space