Пловдивският апелативен съд потвърди взетата от Окръжен съд – Хасково мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо турския гражданин А. К.
Срещу него е повдигнато обвинение за това, че на 5.03.2024 г. се опитал да пренесе през ГКПП „Капитан Андреево“, с товарен автомобил, управляван от него, 377.78 кг. марихуана на стойност 6 044 480 лева. Наркотикът бил поставен в полиетиленови пликчета, подредени в кашони.
Апелативен съд – Пловдив приема, че правилно Хасковският окръжен съд е определил, че от събраните писмени доказателствени средства, каквито са протоколите за оглед на местопроизшествие, претърсване и изземване и фотоалбумите към тях, както и показанията на разпитаните като свидетели митнически инспектори, извършили физическата проверка на управляваната от обвиняемия транспортна композиция, в чието ремарке е открито инкриминираното от държавното обвинение високорисково наркотично вещество – марихуана в особено големи размери, може да се направи обосновано подозрение, че А. К. е извършил деянието, в което е обвинен. За него се предвижда наказание от 15 до 20 години лишаване от свобода и глоба от 200 000 до 300 000 лева. Обвиняемият е чужд гражданин, няма регистриран в Република България адрес, няма установеност в страната, а от там и се обуславя опасността той да се укрие при по-лека мярка за неотклонение от „задържане под стража“.
Определението на Апелативен съд – Пловдив е окончателно.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!