Мъж е осъден да заплати стойността на автомобила, който е шофирал след употреба на алкохол. За това съобщават от Районната прокуратура (РП) в Плевен.

С определение на Районния съд в Кнежа, след одобрено споразумение, Ю.Ю. на 36 години е признат за виновен за това, че на 9 август тази година в град Искър е управлявал лек автомобил „Волво“ с концентрация на алкохол в кръвта 1,9 на хиляда, установено по надлежния ред.

На мъжа е наложено наказание шест месеца лишаване от свобода, чието изпълнение е отложено с тригодишен изпитателен срок. Той няма право и да управлява моторно превозно средство за срок от шест месеца.

banner

Ю.Ю. е осъден и да заплати и сумата от 3871 лева, представляваща стойността на превозното средство, с което е извършил престъплението, но не е негова собственост, посочват от прокуратурата.

Одобреното от съда споразумение за решаване на делото има последиците на влязла в сила присъда.

Преди дни Окръжният съд в Плевен наложи запор върху автомобила на мъж, шофирал след употреба на наркотици.

В края на месец юли парламентът прие на второ четене промени в Наказателния кодекс (НК), които предвиждат по-строги санкции за нарушителите на пътя. С измененията се увеличават наказанията, ако деянието е извършено в пияно състояние или след употреба на наркотични вещества или техни аналози. По-строги са наказанията се предвиждат и за тези, които без медицински причини откажат да бъдат тествани за алкохол или наркотични вещества или техните аналози, както и в други случаи, конкретно разписани в НК. Ако водачът управлява собствено моторно превозно средство, което е послужило за извършване на престъплението, се предвижда и отнемането му в полза на държавата.

 

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space