Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност за опит за кражба на автомобил мъж, роден в Руската Федерация.

На 01.08.2023 г. около 04,15 ч. пред блок в гр. София, обвиняемият Н.А., с прякор Руснака, чрез използването на отвертка е направил опит противозаконно да отнеме лек автомобил марка „Мерцедес”. Опитът е останал недовършен поради независещи от дееца причини – обвиняемият е бил забелязан от собственика на колата.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 346, ал.2, т.3, вр. ал.1, вр. чл.195, ал.1, т.4, вр. чл.18, ал.1 НК, за което се предвижда наказание лишаване от свобода от 1 до 10 години. В хода на разследването Н.А. беше задържан при акция на СДВР и групата „Кобра“.

banner

Н.А. е осъждан многократно. Предвид възможността да извърши друго престъпление или да се укрие, той е задържан за срок до 72 часа.

Предстои да бъде внесено искане в съда за разглеждане на дело за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!