Всеки от нас, който е ползвал Google между 2006-та и 2014-та година, което на практика означава, всеки който е имал интернет през това време, има право на парично обезщетение заради заведено съдебно дело срещу технологичния гигант. Експертът по киберсигурност Любомир Тулев разказа, че това е преди да бъде въведен елемента за лични данни GDPR.

„Когато регистрирате ваш профил в тези големи гиганти – гугъл и всевъзможни доставчици искаха всевъзможна информация, която може да използват с маркетингова насоченост.

Facebook, който е собственик на Месинджър и на WatsApp ако на Вашия телефон имате месинджър на Facebook, той предава информация къде вие спите. Когато гелокацията не се променя, фейсбук разбира това. Ако до Вас спи друг потребител на Фейсбук, става ясно с кого живеете”, обясни Тулев пред Novanews.

banner

Според него при Наталия (мнозина жители на София получиха обаждане от женски глас, представящ се за Наталия, която ги пита дали са от София) няма изкуствен интелект. „Това е предварително записан разговор. Подобни случаи няма да бъдат инцидентни”, каза експертът.

Според него трябва да бъдем готови и внимателни да не предоставяме чувствителна информация за нас самите.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!