Destiny

Бурята "Киара" затвори Айфеловата кула

Администрацията на Айфеловата кула обяви, че парижката забележителност е затворена за туристически посещения заради приближаващата буря Киара, предаде ТАСС, като се позова на съобщение в страницата на кулата в Туитър. Като предпазна мярка заради силния вятър Айфеловата кула в момента е затворена, се посочва в съобщението.

Вчера администрацията на монумента приканяше посетителите да си купят билет за най-високата панорамна площадка, която бе отворена отново за посещения след едномесечен ремонт. Очаква се бурята Киара да удари крайбрежието на Франция и Белгия тази вечер.

В Германия, Белгия, Нидерландия и Великобритания бяха отменени редица спортни събития, а брюкселското летище отмени десетки полети. Във Франция парижките власти затвориха всички паркови зони, метеорологичната служба обяви "оранжев" код в 35 департамента в северната част на страната. По данни на службата скоростта на вятъра в по-близките до океана северозападни департаменти може да достигне 30-39 метра в секунда, а в планините на департамента Вож в източната част на страната очакванията са вятърът да се засили до 44 метра в секунда.

Banner 468 x 60 px