Европейската комисия съобщи, че подготвя още 100 милиона евро помощ за земеделците в ЕС, засегнати от вноса на украински селскостопански стоки. Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен е предложила това да бъде една от трите мерки, които да бъдат предприети в отговор на писмото на пет държави, сред които и България.

Днес следобед зам.-председателят на ЕК Валдис Домбровскис ще обсъди въпроса с министри от петте държави и от Украйна, отбеляза говорител на комисията. По неговите думи ЕК настоява въпросът да намери решение с общоевропейски подход, предаде БТА.

Фон дер Лайен заявява в писмото, че напълно разбира изразените от петте държави притеснения, поясни говорителят. Той добави, че досега ЕК е предоставила 56,3 милиона евро за земеделците в ЕС, засегнати от украинския внос.

banner

Комисията предвижда също да наложи предпазни мерки по действащите правила за вноса на някои видове семена, сред които и от слънчоглед. Комисията предприема разследване за вноса на други чувствителни стоки, добави говорителят.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!