Destiny

Тампон погуби живота на 17-годишна тийнейджърка

Тампон погуби живота на 17-годишна тийнейджърка novini.bg

17-годишна тийнейджърка от Белгия е издъхнала миналата седмица след усложнения, предизвикани от т.нар. Синдром на токсичния шок - в основата на който седи бактерия - причинен от тампона ѝ.

Момичето е починало в четвъртък, само 48 часа след като развило първите симптоми на изключително редкия синдром. Тийнейджърката първоначално е посетила личния си лекар в понеделник, но тъй като той се е оказал неспособен да ѝ помогне, момичето било откарано в болнично заведение, където било диагностицирано с остър гастроентерит. Заради бързо влошеното ѝ състояние е била откарана след това в друга болница, където два дни по-късно издъхнала, съобщиха белгийски и холандски издания.

След смъртта на дъщеря им родителите призоваха все повече жени и млади момичета да се запознаят с естеството на този синдром, за да бъдат взети навременни мерки.

Лекар от университетската болница в Брюксел пояснява, че Синдромът на токсичния синдром е много рядко явление и че в своята практика се е сблъсквал с подобен случай само един-единствен път.

Banner 468 x 60 px