Киев беше подложен на среднощна атака с дронове. Това обявиха властите в украинската столица.

Целта са били обекти от критичната инфраструктура в града и околностите. Активирали са се системите за противовъздушна отбрана. Президентът Володимир Зеленски обяви, че са били свалени 45 ирански дрона „Шахид”.

„Руските терористи прекрачиха прага на новата година жалки, както винаги. На първи януари нашите защитници показаха, че са страхотни, както винаги. В тези дни става кристално ясно колко много сме напреднали – чисто психически, като хора, в сравнение с руснаците. Чувството за общност, което ние имаме, желанието за живот, ярко контрастира със страха, който владее Русия. Те се страхуват. Можете да го почувствате. Защото ще загубят. Дронове, ракети – нищо няма да им помогне. Единственото, което ги обединява, е страхът. Те няма да ни вземат нито една година повече. Няма да вземат нашата независимост. Ние няма да им дадем нищо”, каза украинският президент Володимир Зеленски.

banner

В събота, след масиран обстрел на столицата, загина един човек, а осем бяха ранени.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!