Destiny

Три българки изчезнали в Никозия! Ето защо звярът от Кипър нападал жертвите си

Три българки изчезнали в Никозия! Ето защо звярът от Кипър нападал жертвите си petel.bg

Три българки са в списъка на изчезналите в Никозия за последните няколко години, разкри кипърската полиция преди ден. Заподозрян е сериен убиец от български произход. 18 дни кипърската общественост е в шок от разкритията за първия масов убиец в страната. Направил е няколко признания. Никос Метаксас е на 35 години - офицер е от армията. 7 жертви е изхвърлил в токсично езеро, признал той. 

Преди ден кипърската полиция извади пълен списък с 22 жени, които са изчезнали, след тях има 3 български имена. 

На живо предава кореспондентът на Нова Бойка Атанасова. 

"Той е разделен със съпругата си, има две малки деца. Бил добър фотограф, канен е да коментира фотографията в телевизионни предавания. Запознавал се с жертвите си в социални мрежи. 

Предполага се, че е имал много тежка травма в детството, родителите му се разделят, когато той е бил 15-годишен. Като баща той гледал децата си с голяма любов.

Майката на 35-годишния сериен убиец на жени от Кипър, е българка. Тя е от Стара Загора, баща му е кипърец, следвал у нас. Двамата се запознават като студенти, имат две деца – Никос и по-малката от него Лени. Разводът между родителите е тежък и скандален.

Метаксас направи признание от 10 страници за убийството на 7 жени.

От червеното езеро в Мицеро вече бе изваден куфар, в който откриха тяло на убита жена в напреднал стадий на разлагане. Той бе открит от робот с камера. В куфара е имало и циментов блок, за да потъне на дъното. Властите започват търсенето на още 2 такива куфара в езерото.

35-годишният заподозрян Никос Метаксас е офицер от армията. В собственоръчното му признание от 10 стр. той описва убийството на 7 жертви, три от които захвърлил в куфари във въпросното червено езеро – Марикар Валдес от Филипините, изчезнала през декември 2017 г., и майка и дъщеря от Румъния – 8-годишната Елена и 36-годишната Ливия Буня, които са в неизвестност от септември 2016 г.

До този момент са открити телата на 4 от 7-те жертви на изверга, търсят се 6-годишно момиче от Филипините – Сиера, както и двете румънки – Ливия и Елена Наталия.

В понеделник в Кипър спешно пристига екип от британски криминалисти, които да подпомогнат разследването.

Banner 468 x 60 px