Destiny

19-годишен сътворил касапницата в синагога в Сан Диего

19-годишен младеж е задържан след стрелбата в синагога по време на еврейския празник Пасха в американския град Поуей, северно от Сан Диего. Най-малко един човек е бил убит, а няколко други са ранени, съобщи кметът на града, цитиран от Си Ен Ен.

Стрелбата е била открита в синагогата Congregation Chabad в градчето. По думите на кмета, вероятно става дума за престъпление от омраза. Пред репортери в Белия дом президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви: „Към този момент това изглежда като престъпление от омраза, но изпращам най-дълбокото си съчувствие на всички засегнати и ще доведем случая докрай“.

В близкия медицински център са били откарани четири души след стрелбата. Там е починала 60-годишна жена. Останалите трима са в стабилно състояние. 57-годишният равин, който също е прострелян, има рани, които говорят за самозащита. Той вероятно ще изгуби показалеца на дясната си ръка. 34-годишна жена и момиче имат рани от куршуми. Момичето има наранявания по крака и лицето. Стрелецът е идентифициран като Джон Ърнест от Сан Диего. Властите разследват дали той има връзка с палеж на джамия в близкия град Ескондидо от миналия месец.

Banner 468 x 60 px