Destiny

Гигантско говедо смая мрежата /видео и снимки/

Не всеки ден можете да видите говедо, което да ви кара да спрете и да се хванете за главата. Такъв е случаят с Никърс. Кадри с най-големия представител на едрия рогат добитък в Австралия бяха разпространени от тв канала ABC News и светкавично превзеха социалните мрежи, пише Dir.bg.

Седемгодишното Холщайн-Фризийско говедо тежи 1.4 тона и е високо 193 см. Телевизията "7 News" сравнява ръста му с този на легендарния баскетболист Майкъл Джордан, който го надвишава с едва 5 см.

Никърс е бил закупен, за да предвожда стадото. С времето размерите не само са му осигурили неофициалната титла за най-голям представител на едрия рогат добитък в Австралия, а са спасили и живота му. Собственикът Джеф Пиърсън разказва пред ABC News, че Никърс е прекалено голям, за да се побере в машината, която използват в кланицата.

"Той ще доживее живота си във фермата в ролята на естествен лидер на стадото", гарантира Пиърсън. Ето как новината се превърна във вайръл в социалните мрежи и обиколи световните новинарските емисии - от тези на австралийските медии до нюзфийда на БиБиСи.

Media

Banner 468 x 60 px