Destiny

Тайланд разпрострати видео от болницата със спасените момчета

Правителството на Тайланд разпространи първи видеокадри със спасените момчета, които са в болницата след успешно проведената спасителна операция, съобщават АФП и "Ройтерс". Припомняме, в продължение на 18 дни, от 23 юни, 12 момчета от футболния отбор Wild Boars и техният треньор бяха блокирани в наводнената от дъждове пещера Тхам Луанг в Северен Тайланд.

В рамките на три дни, неделя, понеделник и вторник, спасителният екип успешно извади всички. Групата беше открита от водолази в понеделник миналата седмица. Децата са на възраст между 11 и 16 г., а треньорът е на 25 г. На кадрите момчетата се усмихват и поздравяват от болничните легла. Изглеждат слабички, но според последната информация са в добро здравословно състояние.

Шефът на спасителната операция Наронгсак Осатанакорн заяви на пресконференция, че момчетата са просто деца и никой не трябва да се обвинява, че са се изгубили. Според него става въпрос за инцидент. На пресконференцията беше показано видео с момчетата в болницата. Някои от тях носят медицински маски, лежат на леглата. Други са седнали и поздравяват. На клипа нито едно от момчетата не говори.

По-рано беше съобщено, че момчетата са изгубили средно по 2 килограма. Те ще останат под карантина около десет дни.

Media

Banner 468 x 60 px