Destiny

Възелът се заплита! Приятелят на едно от мистериозно изчезналите момичета в Чикаго отрече една от версиите!

блиц блиц

Вече седмица полицията в чикагското предградие Арлингтън Хайтс издирва две български тийнейджърки - Натали, на 16 г., и Велина, на 18 години. Едната не се прибира от училище миналия вторник, а другата не отива на училище в сряда. Момичетата са ученички в Rolling Meadows High School и според близките им са неразделни, съобщава BG VOICE.

Първоначално се смяташе, че двете са безследно изчезнали, но от полицията казаха, че вече разследват случая като бягство. А източници на изданието разкриват, че момичетата е възможно да са забъркани с една от най-опасните улични банди или дори да са били похитени. Но според близките на Велина версията за бягство е абсурдна. „В много добри отношения сме с дъщеря ми", казва Делчо Шентов, бащата на Велина. Той не смята, че е имало знаци, че момичето планира да бяга, напротив - семейството й е купило билет за България, където тя трябвало да има абитуриентски бал със стария си випуск. "На 22 май има билет за България. На 24-и нейният випуск има бал, купили сме обувки, чанти", разказва бащата. Същото потвърди и приятелят на Велина, Тихомир, който живее в Англия. „Аз ще се прибирам в България за бала й да й бъда кавалер. Купила си е всичко, запази си час за фризьор и маникюр, разказва Тихомир. - Питате ли ме какво ми е да чуя, че е избягала." Тихомир категорично отрича версията, в която Велина умишлено е избягала, без да има връзка със семейството си от дни. Родителите на 16-годишната Натали също казват, че нямало очевидни знаци, че дъщеря им възнамерява да бяга, въпреки че слухове твърдят, че е имало и предишни опити от нейна страна. Майката на Натали, Наталия Пенчева, казва, че е разговаряла с Велина във вторник вечерта.

„Аз я молих, ако знае нещо за Натали, да ми каже, но тя заяви, че нищо не знае." Според Тихомир Велина също му е споделила в последния им телефонен разговор, че Натали е изчезнала без следа. Според източници на сайта, както и според бащата на Велина полицията работи по версията, че момичетата са избягали с членове на уличната банда Latin Kings, която е най-старата и голяма латиноамериканска групировка по света. По информация на властите често членове на бандата таргетирали млади и красиви момичета, лесни за манипулиране, като ги „обработвали" да бягат от домовете си. По-късно голяма част от привлечените момичета са подтиквани да проституират. Разследващите от полицейското управление в Арлингтън Хайтс не потвърдиха информацията за членове на бандата Latin Kings, но казаха, че случаят се разследва като бягство/изчезване. „Нямаме причина да вярваме, че момичетата са били отвлечени или нападнати", каза сержант Букзински. Почти сигурно е обаче, че момичетата са заедно. „Не смятам, че полицията прави всичко, за да ги намери, казва приятелят на Велина, Тихомир. - Аз живея в Англия и тук действат много по-бързо, момичетата ги няма вече 6-и ден."

От дома на Натали липсват нейни дрехи и зелената й карта. Тя е непълнолетна и не може да напусне страната, а ако бъде намерена, ще бъде задържана в най-близкото полицейско управление, докато не дойдат родителите й. В случая на Велина обаче властите няма как да я задържат, освен ако не се е случило престъпление, защото е пълнолетна. Същото се отнася и за всеки пълнолетен гражданин с момичетата. „Освен ако няма извършено престъпление, ние нямаме право да задържаме никого", казва сержант Букзински. Бащата на Велина, Делчо Шентов, каза, че за последно дъщеря му е била видяна на бензиностанция, където разговаряла с 33-годишен латиноамериканец, стар познайник на полицията. „Чувал съм за подобна банда, която се върти тук и подмамва по-млади момичета, казва Шентов. - Още като се нанасяхме в квартала, знаех, но от години е спокойно около нас." Сержант Букзински от полицейското управление в Арлингтън Хайтс казва, че правят всичко, за да открият тийнейджърките. Родителите на двете български момичета молят, ако някой има информация за тях, да се свърже незабавно с полицейския участък в Арлингтън Хайтс на 847-368-5300.

Banner 468 x 60 px