Destiny

300 000 души се молиха на Света Богородица във Фатима

Близо 300 000 католици днес приключиха поклонничеството си в светилище във Фатима, в централната част на Португалия, където папа Франциск канонизира година по-рано, по случай стогодишнината от явяванията, два от трите пастирчета, които са твърдели, че са видели Дева Мария, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Церемонията бе ръководена от китайския кардинал Джон Тун Хон. Той призова поклонниците, събрали се на площада на светилището, да останат "открити и внимателни към потребностите на другите". "Вярата ни подбужда да се стремим към свободата, достойнството, справедливостта, отговорността, тя укрепва желанието на да градим един по-справедлив и по-обединен свят", каза той пред събралите се вярващи.

Според католическата традиция Дева Мария се е явила на три млади пастирчета шест пъти през 1917 година, а за първи път това е станало на 13 май. Според управата на светилището във Фатима близо 300 000 поклонници са се събрали днес, за да отбележат 101 годишнина от явяванията на Дева Мария в този град, разположен на 130 километра северно от Лисабон. Тази година близо 150 групи поклонници, пристигнали от 26 страни, са участвали в церемонията.

Banner 468 x 60 px