Destiny

Няма оцелели в катастрофата със самолета Ан-148, паднал в Москва

Няма оцелели в катастрофата със самолета Ан-148, паднал в района на Москва, съобщава източник от службите за извънредни ситуации, цитиран от БТА.

В района на Москва са намерени отломките от самолета Ан-148, който изчезна от радарите след излитането си от летище Домодедово. Следственият комитет на Русия е започнал разследване във връзка с катастрофата на руския самолет Ан-148, като властите предполагат, че причината за падането му е неспазване на изискванията на безопасност за въздушния транспорт, предава ТАСС. Официалният представител на следствените власти Светлана Патренко е заявила, че службите са сигурност са „започнали криминално разследване за катастрофата на пътническия самолет Ан-148 в московска област“ по алинея 3 на член 263 от Наказателния кодекс – „нарушение на правата на безопасност на летене и експлоатация на въздушния транспорт, довело до смъртта на двама или повече души“.

Открити са отломките на превозното средство, министърът на транспорта на Русия Максим Петренко е пристигнал на местопроизшествието. Според първоначална информация няма оцелели от намиращите се на борда общо 71 души. Самолетът е летял от столичното летище Домодедово към град Орск.

Banner 468 x 60 px