Destiny

Руснак вози лъв в колата си в центъра на оживен град

Видеоклип засне умопомрачителния момент, когато човек бе хванат да натиска лъв в задната част на колата си в средата на оживен руски град. Якуб Далгатков бе заснет, слагайки голямата котка, която държеше на каишка, в задната част на черната си кола и минавайки през Махачкала, столицата на Дагестанската република в югозападна Русия, пише "Дейли Мейл".

На клипа, заснет преди няколко месеца, се вижда как звярът се дърпа в другата посока, за да не се качва в автомобила. Лъвът, наречен Гайдар, след това се опитва да избяга през прозореца на колата и Далгатов го бута назад, преди да отпътува.

Руската полиция започна разследване след публикуването на видеоклипа и бързо идентифицира стопанина. Далгатов казал на полицаите, че видеото е старо, от април 2017 г. Той твърди, че вече не е стопанин на лъва, макар че не е ясно къде е животното сега. Далгатов също убеждава властите, че бившият му домашен любимец е бил добронамерен лъв и "изобщо не бил опасен". Треньорът на диви животни Артур Багдасаров заяви пред местните медии обаче, че е невъзможно един лъв да бъде на 100% дресиран и укротен.

Banner 468 x 60 px