Тежък руски ракетен удар по Авдеевка

 blic blic

За атака съобщи ръководителят на кабинета на президента Андрий Йермак в своя Telegram.

„Врагът нанесе ракетен въздушен удар по град Авдеевка. Първата ракета порази административната сграда, а втората също по инфраструктурен обект“, каза той.

По думите му хората са се приютили в укрития, така че няма жертви и ранени.

Както съобщи УНИАН, според Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна украинските военни са отбили повече от 50 атаки на руските нашественици през този ден.

Руското министерство на отбраната съобщи, че през изминалото денонощие руските военни от групата на силите "Център" са унищожили до сто войници от Въоръжените сили на Украйна в Краснолиманското направление. Според агенцията руски военнослужещи са използвали артилерия, тежки огнехвъргачни системи и самолети при нападение срещу украински части, разположени близо до населените места Червона Диброва в Луганската народна република и Терна в Донецката народна република.

Освен това се съобщава, че въоръжените сили на Украйна са загубили една гаубица Д-30, три автомобила и две бойни бронирани машини в резултат на руски военни удари.

Тази новина идва след съобщения, че до 85 войници от въоръжените сили на Украйна са били ликвидирани ден по-рано в Краснолиманското направление. Тогава беше съобщено, че украински войници са били обстрелвани от щурмова авиация и артилерия на Централната група на руските войски в зоната на "специалната операция".

Предвид високата концентрация на украински сили тук, има предположение, че въоръжените сили на Украйна са планирали контраатака на линията Сватово-Кременная.

Banner 468 x 60 px