Само нашата победа ще защити европейските ценности, заяви днес украинският президент Володимир Зеленски в обръщение към Европейския парламент в Брюксел.

Той посочи, че Русия се стреми да унищожи европейския начин на живот. Няма да го допуснем, каза Зеленски. Тази пълномащабна война не е само за земя. Кремъл цинично и нарочно, година след година, стъпка по стъпка, се опитва да унищожи европейските ценности, както руските власти разрушиха ценността на човешкия живот. Никой в Русия, ако не е в Кремъл, не е ценен, обобщи той.

По неговите думи 140 милиона руски граждани са превърнати просто тела, способни да носят оръжие. Руският режим не само мрази всяка социална справедливост и многообразие, но се опитва да наложи ксенофобията като норма, да ни върне към безчовечните времена на 30-те и 40-те години на миналия век, допълни Зеленски.

banner

Съдбата на Европа никога не е зависила само от политиците, а от всеки от нас и всеки е способен да окаже влияние за нашата обща победа, каза украинският президент. Той благодари на всеки европеец за помощта към неговата страна.

Европа се чисти от корупционното влияние на руския олигархичен бизнес, самозащитава се от инфилтрирането на агенти на руските тайни служби, ЕС за първи път предоставя толкова мащабна военна помощ, посочи Зеленски. Украйна ще бъде част от ЕС, добави президентът./БТА

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!