Destiny

Зеленски отправи остра критика към кмета на Киев Виталий Кличко

Неочаквана критика отправи Володимир Зеленски към кмета на Киев Виталий Кличко. Украинският президент, който обикновено хвали представителите на властите, този път заяви, че Кличко не се е справил добре със задачата по разкриването на подслони за хората, останали на тъмно и студено заради руските атаки.

Във вечерното си обръщение Зеленски намекна, че Кличко и служителите му не оказват достатъчна помощ. Президентът на Украйна разкритикува и тези, които по думите му са лъгали в официалните си доклади, без обаче да даде подробности.

До момента са разкрити повече от 4 хиляди специални подслона, където хората могат да получат достъп до вода, отопление, интернет и връзка за мобилен телефон.

"За съжаление, не навсякъде местните власти се справят добре. В частност, в Киев има много оплаквания. Моля обърнете внимание - жителите на Киев се нуждаят от повече подкрепа. Тази вечер 600 хиляди потребители са изключени от мрежата. Много граждани са без електричество за 20 и дори 30 часа. Очакваме качествена работа от екипа на кметството", заяви украинският президент Володимир Зеленски.

 

Banner 468 x 60 px