Почина собственикът на KFC

novini novini

Джон Уай Браун-младши - бивш губернатор на щата Кентъки от Демократическата партия, почина на 88-годишна възраст. Той ще бъде запомнен като ресторантьорския магнат, който превърна KFC в глобален гигант за бързо хранене, но и като уважаван политик и държавник.

„Нашият баща Джон Уай Браун-младши не само мечтаеше да сбъдне невъзможното, но той следваше своя блян до самия край. Неговото положително отношение и жажда за живот бяха ненадминати и му позволиха да победи многократно“, се казва в изявление на семейството, цитирано от CNN.

„Всеки ден беше едно вълнуващо приключение за него. Той беше достоен губернатор на Кентъки, който се гордееше с родния си щат и неговите жители. Той има множество забележителни постижения, но най-вече обичаше семейството си с цялото си сърце, а ние на свой ред го обожавахме. Ние сме съкрушени от вестта за неговата смърт, но намираме утеха в това, което той написа в един от последните си дни, „Никога не съм бил толкова щастлив“, пише Телеграф.

След служба в резерва на армията на САЩ през 1964 г. Браун закупува Kentucky Fried Chicken Браун и превръща KFC в известно име, като за кратко време веригата става най-голямата за бързо хранене в света.

Banner 468 x 60 px