Destiny

Трима души са загинали при ракетен обстрел срещу Киев

Трима души са загинали при нови руски удари срещу украинската столица Киев. Поразен е поне един обект от критичната инфраструктура, съобщава се за серия експлозии в околностите на града, предава Ройтерс.

Украинската противовъздушна отбрана е открила огън, енергийният оператор е предприел аварийни спирания на електрозахранването. Прекъснато е и водоподаването за Киев.

"Ракети поразиха съоръжения от столичната инфраструктура. Останете в скривалищата. Въздушната тревога продължава", написа в Телеграм кметът Виталий Кличко. По-късно той допълни, че има "експлозии в редица квартали, лекари и аварийни екипи пътуват към поразените райони". Франс пред съобщава и за нарушения в работата на мобилните мрежи.

Губернаторът на Киевска област съобщи за поражения в жилищни райони и засегната критична инфраструктура. Той предупреди за риск от нови бомбардировки. През последните седмици Русия предприе масирани удари срещу украинската енергийна инфраструктура. Стигна се до дълги периоди без захранване за до 10 милиона украински потребители. Електропреносният оператор съобщи, че ще са необходими нови изключвания на тока в цялата страна. Новородено бебе е загинало при руско ракетно нападение, поразило родилен дом в град Вилнянск, Южна Украйна, съобщиха по-рано днес украинските власти.

Руските удари срещу украинската енергийна инфраструктура са довели и до масови спирания на тока в Молдова, съобщиха в Туитър местните власти. Електропреносният оператор "Молделектрика" работи да възстанови захранването на повече от 50 на сто от страната.

 

Banner 468 x 60 px