Русия вече е изстреляла хиляди ракети по Украйна

От началото на войната срещу Украйна, Русия вече е изстреляла около 4700 ракети по цели в съседката си, предаде ДПА, позовавайки се на украинския президент Володимир Зеленски, информира БТА.

"Стотици наши градове на практика бяха опожарени, хиляди хора бяха убити, стотици хиляди бяха депортирани в Русия", заяви Зеленски снощи във видеопослание до Международната организация на франкофонията, чиито представители заседават в Джерба, Тунис. "А милиони хора са напуснали Украйна, за да търсят убежище от войната в други страни", добави той.

По думите на украинския президент само миналия вторник Русия е изстреляла близо 100 ракети по Украйна. "Сто различни ракети срещу нашите градове, срещу жилищни сгради, срещу предприятия, срещу електроцентрали", каза Зеленски. В резултат на тези атаки повече от 20 милиона души са останали временно без електричество, добави той.

Зеленски се обърна за помощ към държавите членки от организацията на франкофонските държави. "Украйна наистина иска мир. Но за да възстановим мира, се нуждаем от подкрепа", каза той. По негови думи възстановяването на мира е напълно възможно. "Но това е възможно, ако всички в света разберат, че никой в света не заслужава нито един ден на терор".

Banner 468 x 60 px