Войната: Украинската армия е повредила един от мостовете над р. Днепър

Войната в Украйна - активни сражения се водят в южните части на страната. Украинските сили съобщават, че са повредили един от двата моста над река Днепър.

Десетки загинаха при масиран руски обстрел в Днепропетровска област. По информация на проруските сепаратисти, руските сили са влезли в градовете Соледар и Бахмут. Сателитни снимки показват тежки поражения след серията експлозии в авиобазата "Саки" в Крим.

Киев не е поел отговорност за взривовете, а руската страна твърди, че причина за тях е пожар, възникнал заради неспазване на мерките за пожарна безопасност. Унищожени са най-малко 9 самолета.

Днес в Копенхаген ще се проведе донорска конференция за Украйна. В среднощното си обръщение президентът Зеленски заяви, че Киев ще получи помощ, включително и още оръжия.

"Това е въпросът, който тревожи всички: кога ще свърши войната? Някои казват месеци, други - година, и повече. Всъщност въпросът за времето е директно свързан с въпроса за загубите, които Русия ще претърпи. Колкото по-големи са загубите на окупаторите, толкова по-бързо ще имаме възможност да освободим страната и да гарантираме сигурността на Украйна. Ще дойде време когато окупаторите ще избягат от Харков, от Донбас, от Крим", заяви украинският президент.

Banner 468 x 60 px