11 313 моторни превозни средства са проверени в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция, за спазване на Закона за движението по пътищата. Извършен е контрол на 13 051 водачи и пътници.

Съставени са 3338 фиша и 738 акта за установени административни нарушения. Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори.

В рамките на изминалия ден са установени общо 18 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол – девет от тях са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, и девет – с над 1,2 на 1000, шестима са отказали тестване.

banner

Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират 16 водачи, а шестима са отказали да бъдат тествани.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!