Фараонката Ружа цъфна до краля на Тайланд

Портрет на топизмамничката Ружа Игнатова се подреди до този на покойния вече крал на Тайланд Пумипон Адулядет.

Двете творби са дело на изключително популярния в страната си и скъпо платен художник Китинун Виджитпун,  чичо творби се продават на търгове за състоятелни купувачи. Те се провеждат в най-тузарските курорти в Тайланд, а клиентите пристигат за наддаването от всички краища на света. Художникът публикува в страницата си в социалните мрежи моменти от работата си по двете най-нови платна. На кадрите се вижда как той нанася последни щрихи по-платната. Очакванията са изображението с ликът на Пумипон Адулядет (снимка в галерията)   да бъде откупен от кралското семейство. Идеята била търгът да се проведе през 2020 година, но художникът прекарва много тежко инфекцията от коронавирус и това забавя  завършването на картините.

От коментари на местните изкуствоведи и тайландски историци става ясно, че подреждането на лика на Ружа до този на авторитетния техен монархии едва ли не е приравняване по-значимост за световното развитие на двата образа от портретите. Починалият преди пет години крал е най дълго управлявалия монарх в света към момента на смъртта си през 2016. Поданиците му го приемат като божество. Освен това кралят се задържат 70 години на трона, като през това време в страната имало няколко преврата и над 40 министър-председатели. Форбс  го определя като един от най-богатите хора в света.

На фона на впечатляващата биография на Рама IX,  нареждането до него на търсенето от Интерпол криптоизмамничка Ружа изглежда доста странно. Според разследването на ФБР финансовата пирамида на Игнатово е пуснала пипала и в Тайланд.  Там хиляди мечтатели за бързи печалби са се хванали на въдицата на измамничката и са инвестирали пари в пирамидата one coin. От техни постове в групите за търговия с измамната криптовалута се разбира, че хората още чака дивиденти и боготворят Ружа, която изчезна безследно преди четири години,  пише „България Днес“.

Banner 468 x 60 px