Окръжна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт спрямо П.К., на 31 г. Той е предаден на съд за това, че на 01.11.2019 г. е причинил смърт по непредпазливост на Г.К., на 18 г., вследствие на умишлено нанесена телесна повреда-тежка черепно-мозъчна травма, постоянно общо разстройство на здравето, опасно за живота – престъпление по чл. 124 ал.1 пр. 1 от Наказателния кодекс.

На 1 ноември 2019 г. П.К. и Г.К. били в дискотека в гр. Пловдив със свои приятели. Там Г.К. се опитвал да провокира П.К. По-късно двете компании си тръгнали. Отправили се към чакащи таксита на близкия булевард. По пътя Г.К. отправил реплики към П.К., който се засегнал и обидил от думите му. Поради тази причина той се насочил към 18-годишния младеж и му нанесъл силен удар в лицето. Г.К. паднал по гръб на асфалта на пътното платно, ударил си главата и изпаднал в безсъзнание. Подаден и бил сигнал на тел. 112. Г.К. бил откаран в болницата, изпаднал в кома и на 13 ноември 2019 г. починал.

По воденото досъдебно производство са извършени множество експертизи, свързани с установяване механизма на причиняване на смъртта на пострадалия.
Предстои Окръжен съд-Пловдив да насрочи разпоредително заседание по делото.

banner

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space