Destiny

Френски кораб извади 45 мигранти от Ламанша

Френски кораб извади 45 мигранти от Ламанша bgnes

45 мигранти, включително бременна жена и деца, бяха спасени в Ламанша, след като импровизираната им лодка се оказа "в беда" край Дюнкерк, съобщиха френските власти.

Някои от хората "изглеждаха в състояние на хипотермия", след като бяха качени на борда на патрулен кораб, се казва в изявление на френската префектура, отговаряща за Ламанша и Северно море.

Първите реагирали на инцидента и граничната полиция поели грижа ъза мигрантите, които са били "наред и здрави", когато били изкарани на брега в Кале. Тихото време този уикенд породи опасения сред френските морски спасители, че по-голям брой мигранти от обикновено ще се опитат да премине към Великобритания, каза източник, близък до спешните служби.

С натоварен трафик и мощни ветрове и течения, пресичането на Канала може да се окаже изключително опасно за малки лодки, въпреки краткото разстояние между Кале и британското пристанище Дувър.

В края на октомври четирима души загинаха, а трима бяха обявени за изчезнали при най-смъртоносния единичен инцидент с мигранти, опитващи се да прекосят Ламанша. От 2018 г. все повече хора се опитват да преминат по море от Франция до Великобритания.

Banner 468 x 60 px