Премиерното представяне на танцово-поетичния концерт „Там, където не сме“ с музика за пиано на Фредерик Шопен и поезия на Георги Господинов събира виртуози на музиката, актьорското майсторство и балета на сцената на Драматичния театър – Пловдив в Нощта на театрите на 18 ноември 2023г. от 19:00ч. за спектакъл, който се преживява дълбоко и помни дълго.

Организаторите от Sofia Art Institute избират “Там, където не сме” за своя първи проект пред широката публика, заявявайки своето намерение за създаване на значима културна платформа, в която обучението по всички изкуства да бъде на най-високо ниво, а адаптирани версии на образователните им програми да бъдат имплементирани из цялата страна, достигайки включително до деца в неравнопоставено положение. С този проект Sofia Art Institute започва изграждането на общност, която посреща топло всеки желаещ да се учи и развива, а водеща цел за екипа на Sofia Art Institute е възпитанието в самоусъвършенстване, стремеж към познание и духовна извисеност.

Безкомпромисни в своето изкуство, артистите в танцово-поетичния концерт “Там, където не сме” ще представят неговата премиера на сцената на Драматичния театър в Пловдив, влизайки в мултидисциплинарен диалог, чрез музиката за соло пиано на Фредерик Шопен, поезията на Георги Господинов и съвременна танцова импровизация. В спектакъла, който обединява трите изкуства, на специално нает триметров концертен роял, ще чуем пианистката Венета Нейнска, ценена за своите емоционални изпълнения и силно въздействащо музикално майсторство. Сцената ще заблести и с носителката на “Златна роза” за главна женска роля във филма “Майка”, актрисата Дария Симеонова. Солистите на балет “Арабеск”, балетистите Виктория Петрова и Васил Дипчиков, ще допълнят пълноценното изживяване, в което изпълнители и зрители ще си зададат заедно вечните въпроси, движещи всеки от нас напред в бъдещето или съпътстващи го в неговото ежедневие. Днешният ден или вечността, смисълът или безсмислието на битието ни, времето или безвремието на съществуването? Отговорите ще бъдат потърсени в хармония с мислите и емоциите на публиката.

banner

Билети са достъпни в epaygo.bg, на касите на EasyPay и касата на Драматичния театър – Пловдив. Специално предложение на организаторите са VIP билетите, които осигуряват не само най-добрите места в залата, но и възможност за публиката да подкрепи дейността на Sofia Art Institute и принципите, зад които организацията застава. Тези ограничени по брой билети дават достъп до VIP салона след концерта, където публиката ще има възможност за среща с изпълнителите, ще се наслади на изисканите вина на Aya Estate Vineyards и ще получи комплименти от издателство „Жанет 45“, Laboratorios Babe и Doppelherz, България.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!