Destiny

СЗО: Расте броят на приетите с COVID-19 в болница

Европейското представителство на СЗО заяви, че нарастващите случаи на коронавирус в Европа предизвикват "голяма тревога". Ситуацията обаче е по-добра отколкото през април, смятат специалистите от организацията.

Във Франция влиза в сила вечерен час, в Ирландия забраняват гостуванията по домовете,

Лондон ще влезе в най-високото ниво на тревога с още по-стриктни ограничения. От СЗО изразиха безпокойство и дадоха тревожна статистика.

Ханс Клуге, директор на СЗО за Европа: Случаите за денонощие се увеличават, приемите в болници се увеличават и COVID сега е петата поред причина за смъртност. Границата от 1000 смъртни случаи на ден е достигната.

20% от болничните легла в Мадрид са заети от пациенти с COVID-19, съобщи испанският здравен министър. Испания продължава да е с най-много заразени в Европа, следвана от Франция.

Д-р Карим Бенгауа, лекар в парижка частна клиника: Не приемаме всекиго в болницата, само хора със симптоми, които отговарят на критериите за хоспитализация, защото те имат нужда от кислородна терапия и наблюдение, и защото имат неотложни нужди.

От събота в Париж и някои други градове влиза в сила вечерен час от 21 до 6 ч. сутринта. В случай на спешна нужда от придвижване ще се изисква декларация. Забранени са частни тържества като сватбите например и се препоръчват два -три дни работа от къщи, ако е възможно.

Също от събота, Лондон минава на режим на най-висока тревога. Събиранията вътре в домовете е забранено, както и в баровете и пъбовете. Очаква ни трудна зима, предупреди кметът на града. Германия отчете рекорд на новозаразените за денонощие - 6638. В страната влизат по-строги мерки като ограничаване на броя на хората в обществени и частни сгради.

Заради коронавируса в Ирландия забраниха ходенето на гости.

Banner 468 x 60 px