Винаги първо трябва да се мисли, а след това да се говори, особено когато говориш от чуждо име. Притеснителното е, че ако финансовият министър има такава информация, той я е придобил по някакъв необмислен начин. Това е едно необмислено и самохвално интервю. Ако е вярно това е необмислено и неразумно. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Перник във връзка със случващото се в енергетиката.

“Написахме писмо, в което искаме да се спазят сроковете с енергетиците”, обясни бившият премиер.

“Нямам неизпълнено обещание. Притеснителното е, че при дерогация, която имаме месеци наред, горивото е с левче отгоре. Това са милиарди левове от нашите джобове”, не скри разочарованието си Борисов, а Добрев добави, че става дума за 3 млрд. долара. “Притеснителното е, че в текста, който приехме, абсолютно доверявайки се на финансовия министър, има едно текстче, че горивата, които се продават у нас, се съхраняват само в България”, каза още той.

banner

Добрев уточни, че с този текст се дава монопол само на “Лукойл”, тъй като складовете само на “Лукойл”. Те досега държаха 30% резерв на горивата, сега трябва да държат 100% резерв, но нямат капацитета за тов”, предупреди лидерът на ГЕРБ.

Борисов се възмути от това, че се променят между първо и второ четене закони, без да се разясни на парламентарните групи. “Никой не е разбрал, а е гласувал по силата на споразумението. Повече така няма да се вкарват точки между първо и второ гласуване. След това да се червим и да не знаем кой го е предложил”, разкри Борисов.

Бойко Борисов разкри тревогите си, породени от конфликта между Израел и „Хамас”. “Тъжно, жалко, болно ми е за това, че гинат невинни хора. И във войната има правила и това не се прави. Призовавам ръководителите на всички държави да не го правят, Това, което „Хамас” направиха в Израел, нечовешки терористичен акт, не може да остане ненаказан”, коментира лидерът на ГЕРБ.

“Електронната рецепта е изключително улесняваща, съвременна. Разбира се, когато говорехме на тази тема, сложихме т.нар. бяла рецепта, това е хартиената. Откъде идва проблемът – когато отидеш в аптеките, ако няма лекарството, искат да ти го заменят с генерик. Ако потребителят не иска това лекарство, с хартиената рецепта може да отиде в друга аптека. Сега с това, което искат фармацевтите, човекът трябва да получи генерикът. Лекарите са против, защото знаят как трябва да се лекува пациентът. Той си държи на тези лекарства и ние ще изискваме това да бъде направено”, обясни Борисов по повод хаоса с електронните рецепти.

“Положението с дефицита е много лошо. Когато имаш дефицит в едно семейство, накрая фалираш. Идват и ти взимат къщата или теглиш заем. Ние никога не сме допускали дефицит. Само по време на ковид кризата, когато всичко беше затворено, а НАП, която събира приходи, ние я направихме да дава пари на бизнеса. 5 млрд. и половина сме назад. Не можем да си позволим харчове. Искам от финансовия министър консервативен бюджет”, категоричен бе лидерът на ГЕРБ.

“Не виждам ДБ, която е консервативна партия, сега ще гласува за такова харчене и непрекъснато взимане на заеми. Това не трябва да става в залата, трябва да го обсъдим в управляващата коалиция”, посочи Борисов.

“Не съм доволен. Ако моят финансов министър го предлагаше, няма да е финансов министър”, обяви Борисов.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!