Destiny

Братя от Хасково са убили гръцки милионер

Атински съд призна днес за виновни двама братя българи за убийството на 46-годишния гръцко-австралийски бизнесмен Янис Макрис в южното атинско предградие Вула през 2018 г., съобщи в. "Катимерини". Става въпрос за Милен и Серафим Райчеви.

Един от братята - на 32 години, беше признат за виновен за предумишлената екзекуция на Макрис и за нелегално притежание и употреба на оръжие. Другият брат - на 36 години, е виновен за съучастие в предумишлено убийство.

И двамата отрекоха да са замесени в случая. Те са от Хасково, пише "Марица".

Според кадри от охранителни камери Макрис е бил убит малко след като излязъл от дома си и се качил в паркирания пред него черен автомобил. Нападателят изтичал до превозното средство и започнал да стреля през прозореца.

Австралийски следователи разследваха дейността на 46-годишния бизнесмен, за когото има подозрения, че е свързан с трафик на наркотици на стойност 13 милиона долара и опит за убийство на престъпен бос в Сидни.

Смята се, че Макрис е притежавал фирма, предлагаща охранителни услуги в гръцкия град Калитеа, и че е инвестирал значителни суми в нощни клубове на остров Миконос, посочва "Катимерини". 

 

 

Banner 468 x 60 px