Доналд Тръмп: В крайна сметка ще бъда прав. Коронавирусът ще изчезне и аз ще бъда прав

Американският президент Доналд Тръмп омаловажи пандемията от коронавирус и каза, че ще "види" дали ще приеме резултата, ако загуби изборите през ноември, предаде ДПА.

Тръмп заяви в интервю за телевизия "Фокс нюз", че коронавирусът просто ще "изчезне" - в момент, когато САЩ регистрират по около 70 000 нови случая на ден и са на първо място в света по брой заразявания.

"Ще изгасим пламъците. А в някои случаи ще изгасим просто горяща жарава", каза той. "В крайна сметка ще бъда прав. Това ще изчезне и аз ще бъда прав", заяви президентът на САЩ.

Тръмп повтори твърдението си, че рязкото нарастване на броя на случаите се дължи на увеличеното тестване.

Той заяви, че водещият експерт по заразни болести на САЩ д-р Антъни Фаучи е "малко паникьор".

Във връзка с президентските избори Тръмп настоя, че "няма да загуби" от вероятния кандидат на демократите Джо Байдън, и определи като "фалшиви" социологическите данни напоследък, които показват, че Байдън има сериозна преднина.

Попитан дали ще приеме изборния резултат, ако Байдън спечели, Тръмп отговори: "Трябва да видя, няма просто да кажа "да"."

"Не обичам да губя", каза той.

Президентът защити знамето на Конфедерацията, което се възприема като символ на расизма, и заяви, че хората, които го развяват "не говорят за расизъм", а просто "обичат Юга".

Той заяви, че не го е "грижа какво казва армията" за преименуването на военни бази, кръстени на лидери на Конфедерацията - настояване, породено от протестното движение срещу расизма след смъртта на чернокожия американец Джордж Флойд по време на арест.

Banner 468 x 60 px