Битка с пламъците за втора нощ дават в Александруполис пожарникари, доброволци и жители, които се опитват да защитят имотите си.

Действията на пожарникарите се съсредоточени върху трите основни фронта, разположени между Майстро и Амфитрити, като огънят е достигнал 200 метра от Амфитрити – северно от Александруполис, към Нипса, което е близо до къщите. Това съобщава Bulgaria ON AIR.

Първият фронт на пожара е разположен в източната част на селището Лутро. Вторият гори на западното крило в селището Амфитрити и по-точно южно от него. Третият фронт на големия пожар е разположен на северното крило, в селището Нипса, което е най-активно. Фронтът на селището Авантос-Майстру е в по-контролирана ситуация.

banner

Трудната работа на противопожарните екипи се дължи на силния вятър в районите. Освен това продължават опитите им да ограничат огъня да не стигне до българската граница. Обявено е бедствено положение от вчера. Евакурани са 12 района. В болница в Александруполис са 7 пожарникари и един доброволец. Петима от тях са с дихателни проблеми, а двама са с наранявания. Изгорели са 9 къщи, една църква и много декари земя.

Турция затвори границата с Еврос. Движението по Егнатия одос – Александруполис се прекъсва на интервали, докато движението на превозни средства се пренасочва през националния път Ферон-Александрополис.

В същото време префектурата на Одрин съобщава, че граничният пункт Ипсала към Гърция при Еврос ще остане затворен заради големия пожар в Дедеагач. В съобщението се отбелязва, че изходите от граничния пункт Ипсало са спрени до второ нареждане и се посочва: Важно е нашите пътници, които желаят да излязат, да предпочитат граничния пункт Капъкуле и други гранични портали, за да избегнат всякакъв риск.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!