Отбор от efbet Лига готви бойкот за рестарта на сезона

Футболистите на Дунав смятат да спрат тренировките от сряда, ако не получат дължимите им от клуба три заплати. Това съобщи играч от състава на "драконите", пожелал анонимност.

Играчите дори смятат да не излязат в мача срещу Арда в събота, ако ръководството на отбора не се разплати с тях и не им брои забавените с три месеца суми, пише "Тема Спорт". 

Отборът започна тренировки, въпреки, че футболистите получиха съвсем малка част от заплатите си за три месеца. Очакваше се всеки момент да се стигне до сделка и клубът да има нов собственик. Оттогава изминаха повече от две седмици, а мизерията в Дунав продължава. Отчаяни, футболистите са решени да стигнат до крайни мерки и да бойкотират по-нататъшното участие на отбора в елита.

Парите за клуба от Община Русе бяха намалени тройно и сумата от 90 хиляди лв., наскоро гласувани за спонсорство, все още не е преведена на клуба.

Крилото Дуде Ндонгала вече е пристигнал в Русе и в момента кара двуседмична карантина, преди да се присъедини към тренировките на отбора. Румънецът Драгош Фирцулеску също е в дунавския град и поддържа форма с Дунав, но няма договор с клуба и не е част от отбора.

В момента мизерията в Дунав е принудила играчите, да се решат на крайни мерки, които могат да струват участието на отбора в елита на България.

Banner 468 x 60 px