До 15-и септември здравното министерство трябва да подаде проектно предложение по мярката “Специализация в здравеопазването +”,финансирана от Оперативна програма Развитие на човешките ресурси.

Бюджетът е 5 милиона лева, от които 750 хиляди лева са национално съфинансиране.

Целта е подкрепа за придобиването на специалност в системата на здравеопазването – за лекари, сестри, акушерки и по дентална медицина. Репортерът ни Цветелина Стоянова допълва:

banner

Предвижданията сочат, че мярката ще обхване 230 специализанти, а 207 заети в сферата на здравеопазването ще повишат компетенциите си.

Предвижда се да бъдат предоставени стипендии в размер на две минимални работни заплати месечно и да се плащат такси за теоретично и практическо обучение за оставащия период на специализанта според индивидуалния му план.

Стипендията ще се предоставя единствено за времето, през което не се получават доходи от трудови възнаграждения. Специализантите, които не издържат успешно оценката за степента на усвояване на учебната програма или не са преминали предвиденото теоретично и практическо обучение, ще възстановяват получените стипендии и такси в пълния размер.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!