Европрокуратурата извърши множество претърсвания в рамките на разследване на два проекта на стойност над 241 млн. евро. Те са финансирани от ЕС и са за модернизация на железопътни участъци. Бенефициент по тях е Национална компания “Железопътна инфраструктура”, а договорите за строителство са възложени на две частни компании с международно участие.

При обиските, извършени в домовете на заподозрените и в обектите на разследваните фирми, са задържани две лица. Освен това, ще бъдат разпитани длъжностни лица от НКЖИ във връзка с усвояването на еврофондовете.

Първият проект е за участъка между градовете Костенец и Септември, част от жп линията София-Пловдив. Той е финансиран от Европейската изпълнителна агенция за климата, инфраструктурата и околната среда и е на стойност над 130 млн. евро.

banner

Другият проект е за модернизация на железопътния участък между Оризово и Михайлово. Той е част от втория етап от рехабилитацията на железопътната инфраструктура Пловдив-Бургас. Финансиран е от Кохезионния фонд в размер на над 111 млн. евро.

Работата по тези два участъка от железопътните линии все още продължава, но вече са извършени няколко плащания от страна на бенефициента към изпълнителите.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!