„С една съща техника укрепваме аварийно диги, чистим отводнителни канали и реки, но се стремим да приключим до два месеца“, заяви инж. Костадин Чолаков

„Необходимо е да се ускори темпото по втория етап от почистването на коритото на р. Стряма край с. Трилистник. Разбирам, че имаше дъждовните дни, но бих искал да видя по-голям напредък“. Това заяви областният управител на област Пловдив Ангел Стоев на среща с управителя на „Напоителни системи“ – клон Марица инж. Костадин Чолаков. Той припомни, че първият участък от 700 метра беше почистен, а бреговете укрепени за по-малко от месец.

„Вторият участък също е в много лошо състояние, коритото е обрасло с дървета и храсти. На този етап там работят две тежки машини и те са напълно достатъчни, но през следващите седмици може би ще поискаме помощ от горското стопанство в Клисура“, коментира инж. Чолаков. Той подчерта, че работата им се затруднява от липсата на техника. С едни и същи машини се чистят коритата на реките, почистват се отводнителни канали и се укрепват диги. „През последните месеци сме почистили отводнителните канали в община „Марица“, които трябва да са проводими при опасност от високи води по р. Стряма. Според предварителните разчети ще са необходими още два месеца, за да може да приключи окончателно почистването на Стряма край с. Трилистник.

banner

Припомняме, че превантивното почистване започна през март първоначално само с техника и работници от „Напоителни системи“. През април към тях се присъединиха и екипи от горските стопанства със специализирани машини за разчистване на храстовидната растителност и дърветата.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!