Вчера бяхме свидетели на един замисъл, който тепърва ще видим какво е целял. Всъщност този опит за метеж може да се използва за една голяма мобилизация в Русия. Това коментира в студиото на БНТ депутатът от ПП-ДБ Настимир Ананиев.

“Отдавна се говореше за такова нещо, но Путин не смееше да направи такава мобилизация. Сега обаче има причина да я направи. Необезпокояван Пригожин се придвижваше към Москва и в един момент дойде беларуският президент, който не е известен със силната си дипломатичност и външна политика, и реши кризата. Някак си нагласено изглеждаше цялото нещо”, поясни Ананиев.

Според него, всичко това показва, че в Русия текат едни процеси, които очевидно не желаят тази война да продължи.

banner

По отношение на предоставянето на военна помощ за Украйна, Ананиев заяви:

“Ние сме част от ЕС и от НАТО и за нас е важно да помогнем на Украйна в този момент, когато има нужда. Нашата армия не е в цветущо положение и ние не можем да дадем много. Въпросът обаче е по какъв начин тази война може да бъде прекратена, но прекратена като агресорът се оттегли, защото агресорът е Путин. И за да се седне на масата за преговори, Путин трябва да се оттегли от тази завладяна територия, която е украинска.”

За работата на новото правителство, Настимир Ананиев каза, че в момента в кабинета има назначени 10 заместник-министри по предложение на Мария Габриел – хора експерти, които са минали всички критерии.

“Да имат обществено доверие, да няма корупционен риск и да не са безчинствали върху граждани и бизнес. Има експерти, които могат да се включат и да помагат в Министерския съвет”, уточни той.

 

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!