Украинският президент Володимир Зеленски отново призова за бързото присъединяване на Украйна към НАТО, предаде ДПА, пише БТА.

Зеленски каза, че вчера е обсъдил предстоящата среща на върха на алианса с полския президент Анджей Дуда.

“Това е точният момент, в който предположенията на Русия, че някой в НАТО се страхува от нея, трябва да бъдат напълно разбити”, заяви снощи украинският държавен глава в редовното си видеообръщение. “Подобни предположения подхранват агресивните амбиции на Русия. Трябва да ги неутрализираме”, допълни той.

banner

Присъединяването на Украйна към НАТО ще направи алианса по-силен, подчерта Зеленски.

Той коментира и подготовката на конференция за възстановяване на Украйна, която ще се състои в Лондон, отбелязвайки, че за него е важно да бъде възстановено всяко разрушено място в страната му.

След като руините изчезнат, това няма да е загуба само за агресора, ще изчезне самата идея за агресия, обясни украинският президент.

Той за пореден път разкритикува начина, по който се прилагат санкциите срещу Русия, като обърна внимание на ракетния удар срещу пристанищния град Одеса. Много от компонентите на ракетите, използвани от Москва при това нападение, са дошли от други страни. Ако санкциите бяха прилагани последователно, Русия вече нямаше да може да атакува Украйна, посочи Зеленски.

 

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!