Над 11 500 граждани са подали заявление за вписване в регистъра на хазартно уязвимите лица от средата на декември 2022 г. до момента.

След двегодишно прекъсване, регламентирано със законодателни промени, на 12 декември 2022 г. НАП поднови поддържането на списъка с хора, които смятат, че имат или биха могли да развият хазартна зависимост, напомнят от приходната агенция. Регистърът не е публичен, като достъп до него имат ограничен брой служители, определени от изпълнителния директор на НАП.

За да спазят изискването да не допускат лица, вписани в регистъра, организаторите на хазартни игри заявяват връзка към него, предава БНР. НАП даде възможност за извършване на справка чрез директен достъп до регистъра, след като в края на май в е-портала заработи нова е-услуга.

banner

От приходната агенция напомнят, че всеки, който смята, че не може да контролира времето, прекарано в хазартни игри и средствата, които изразходва за участие в тях, може да подаде Искане за вписване в регистъра. Документът може да се внесе на място в офис на НАП или да се изпрати по имейл: [email protected], като в този случай трябва да е подписан с КЕП. В искането има възможност да се посочи конкретен период, за който да се извърши вписването, като той не може да бъде по-кратък от две години.

Повече информация за възможностите за вписване или заличаване от регистъра, може да получите в рубриката „Отговорен хазарт“ в сайта на приходната агенция.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!